dendiepenboomgaardloterij.jpg

Nationale steun voor Den Diepen Boomgaard

don 3 jan 2019

Bioboerderij en sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard uit Grimbergen is geselecteerd als partner door de Nationale Loterij. Concreet betekent dit een welgekomen geldsteun, die de vzw zal gebruiken voor haar irrigatieproject.

Sara Heyvaert, coördinator van de vzw: “Talloze landbouwers zagen hun oogst het voorbije jaar letterlijk verpulveren onder de hete zon. Hoog tijd voor boeren om zich te wapenen tegen de klimaatsveranderingen en ook Den Diepen Boomgaard wil hier stappen in ondernemen, vandaar ons irrigatieproject. Geen droge zomers meer met verdorde groenten!”

Door de financiële steun kan Den Diepen Boomgaard  tegen volgend seizoen met het project “water voor nieuw leven”  inzetten op betere irrigatie van haar velden en serres om verlies van teelten te voorkomen. Tegelijk kan het water ook op een slimmere en meer spaarzame wijze ingezet worden.  Zo zal extra buffercapaciteit voorzien worden om regenwater op te vangen. Dat kan dan op zijn beurt bij drogere periodes worden gebruikt om alle kwetsbare teelten van water te voorzien.  Den Diepen Boomgaard zal zich hier technisch laten bijstaan door het departement Landbouw en visserij van de Vlaamse overheid.