Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe politiezone Zennevallei voorgesteld

Nieuwe politiezone Zennevallei voorgesteld

Op 1 januari 2016 fuseren de politiezones Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw tot één groot politiekorps met de nieuwe naam Zennevallei. De politiezone wordt na Leuven de tweede grootste politiezone van de provincie Vlaams-Brabant. 
Met de nodige trots stelden de burgemeesters van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw en korpschef Mark Crispel vanmiddag de politiezone Zennevallei voor. Die start op 1 januari 2016. Volgens Mark Crispel, de korpschef van de politiezone Zennevallei, biedt de fusie talrijke voordelen.
"Wij zullen kunnen vanaf volgend jaar 24u op 24 en 7 dagen op op 7 dienstverlening kunnen aanbieden. Dat was in het verleden ook zo, maar we hebben nu een politiegebouw in Halle dat ter beschikking zal staan voor de ganse Zennevallei. Wij kunnen nu een hoofdinspecteur permanent op het terrein brengen, ter ondersteuning van onze interventieploegen. Er is ook een stuk optimalisatie van onze interventieploegen: 4 tot 5 ploegen per dag zal zeker mogelijk moeten zijn. 's Nachts zullen wij streven naar drie ploegen", aldus Crispel.