Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nu we weer mogen reizen: parket waarschuwt voor woninginbraken

Nu we weer mogen reizen: parket waarschuwt voor woninginbraken

Vorig jaar daalde het aantal woninginbraken in onze regio met 22 procent, in vergelijking met 2019. De vermoedelijke verklaring is te vinden bij de strikte coronamaatregelen, waardoor veel mensen vorig jaar kozen voor een staycation en ook thuis moesten telewerken. Nu de zomervakantie is begonnen en veel mensen wél met vakantie gaan, wil het parket Halle-Vilvoorde alle inwoners sensibiliseren om voorzorgen te nemen.

 

Vorig jaar werden 2.376 woninginbraken vastgesteld in Halle-Vilvoorde. De meeste feiten vonden plaats op een vrijdag of zaterdag tussen 16 en 21 uur. Op zondagen werden er het minst feiten genoteerd.

Voor het parket Halle-Vilvoorde is het opsporen van daders van woninginbraken een prioriteit. Daarvoor werken de lokale politiezones samen met lokale buurtinformatienetwerken (BIN). Zo kan er snel gereageerd worden.

Maar met een aantal eenvoudige maatregelen een aanpassingen kunnen inwoners ook zelf het risico op een inbraak verkleinen. Het parket geeft enkele voorbeelden: “deuren en ramen op slot doen, ladders opbergen,…”. Ook kan je als burger een beroep doen op de politie om tijdens je afwezigheid toezicht te houden, het zogenaamde zomertoezicht.