molotovcocktail_diegem.jpg

Onbekenden gooien molotovcocktail door vitrine in Diegem

zon 28 feb 2021

Vanuit een wagen is zondagavond een molotovcocktail door de vitrine van een winkel gegooid in de Kerktorenstraat in Diegem. Niemand raakte daarbij gewond.

De feiten speelden zich af rond 20u15. Het gaat om een vitrine van een winkel dat evenementen plant, voornamelijk huwelijken. De brandweer had het vuur snel onder controle. “Mede omdat een aantal buurtbewoners zelf al met brandblussers de vuurhaard te lijf waren gegaan”, zegt woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA. “Het parket van Halle-Vilvoorde is op de hoogte gebracht en onderzoekt de feiten. Er is een branddeskundige gevorderd en ook het labo zal ter plaatse komen.”

Volgens buurtbewoners is er kwaad opzet in het spel. Zij zeggen dat vanuit een voorbijrijdend voertuig een molotovcocktail door het raam zou gegooid zijn. Vooral in het voorste deel van de winkel zou er schade zijn. De eigenaars, die in hetzelfde pand wonen, konden zich samen met hun kinderen op tijd in veiligheid brengen. Ze konden vannacht bij vrienden terecht. De eigenares was boven de winkel in haar bureau aan het werk toen ze plots een knal hoorde. Toen ze naar buiten keek, zag ze een wagen met gierende banden wegrijden. De nummerplaat van de auto werd gefilmd door camera's in de buurt. De vrouw heeft geen idee wie haar zou viseren. 

[[{"fid":"102568","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]