Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Affligems koppel is ongedeerd na aardbeving in Nepal

Ook Affligems koppel is ongedeerd na aardbeving in Nepal

Lieselot Vanthuyne en Tomas Van Den Eynde zijn ongedeerd gebleven na de aardbeving in Nepal. Intussen is het dodental opgelopen tot 5.000. Ongeveer 8500 mensen raakte gewond bij de verwoestende aardbeving die een kracht had van 7,8 op de schaal van Richter.

Lieselot Vanthuyne en Tomas Van Den Eynde hadden een trektocht van verschillende dagen uitgestippeld in de streek rond Kathmandu. Maar ze verkeren in goede gezondheid. Dat laat ons Bertine De Backer weten, de mama van Thomas. “Ze zitten evenwel nog steeds in de bergen en wachten daar op een evacuatie. Maar ze verblijven momenteel op een vlakker platteau en hebben nog voldoende eten en drinken”, aldus Bertine De Backer.

Aanvankelijk kreeg de familie geen verbinding met de twee Affligemnaars. Maar gisteren is er dus kort telefonisch contact geweest.

Intussen is het vliegtuig, dat de Belgische reddingswerkers van B-Fast heeft afgezet in Kathmandu, opnieuw vertrokken richting New Delhi. Aan boord bevinden zich 46 gestrande Belgen en 91 Europese lotgenoten.

Studenten uit Sint-Pieters-Leeuw nog niet in België

Intussen zijn de studentes uit Sint-Pieters-Leeuw die stage liepen in Nepal, nog altijd niet aangekomen in België. Nathalie De Leener en Elke Rimaux uit Sint-Pieters-Leeuw hoopten maandag al op het vliegtuig naar België te zitten. Maar door de enorme drukte op de luchthaven van de Nepalese hoofstad Kathmandu, is dat niet gelukt. De twee studentes bevinden zich nu in de Belgische ambassade in New Delhi, in buurland India. Van daaruit worden ze met een vliegtuig van Defensie naar België gerepatrieerd. Verwacht wordt dat de studentes morgen op de luchthaven van Melsbroek landen.   (Bekijk ook de reportage: 'Leeuwse leerkrachten ongedeerd na aardbeving in Nepal')