Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook buitenlandse maatschappijen keren terug naar Brussels Airport

Ook buitenlandse maatschappijen keren terug naar Brussels Airport

De meeste luchtvaartmaatschappijen plannen deze week opnieuw vluchten op Brussels Airport. Dankzij een goede spreiding landen er zo’n 225 vliegtuigen en vertrekken er 225 vluchten per dag. Voor de aanslagen noteerde Brussels Airport zo’n 350 vertrekkende vluchten. 

Het huidige vluchtschema moet om veiligheidsredenen nog steeds rekening houden met de maximale incheckcapaciteit van 800 vertrekkende passagiers per uur. Maar door een optimale spreiding van het aantal vluchten over de beschikbare 18 uren per dag kunnen er dagelijks zo’n 15.000 passagiers vertrekken. Dat is omgerekend zo’n 64% van het reizigersaantal dat Brussels Airport voor de aanslagen op een gemiddelde dag noteerde. “De terugkeer van veel grote internationale vliegmaatschappijen op Brussels Airport is een belangrijk signaal. Het toont aan dat ze vertrouwen blijven hebben in Brussels Airport. Als luchthaven zullen we er alles aan doen om dit vertrouwen te behouden en hen zo snel mogelijk bijkomende capaciteit te geven, dit in samenspraak met de bevoegde instanties. Daarbij moeten we ook rekening houden met het oorspronkelijke vluchtschema zodat de maatschappijen de vluchten zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. Het is nog niet duidelijk wanneer de capaciteit zal verhoogd worden. 

Vanmorgen geen fileleed op invalswegen Brussels Airport

De strenge controles naar de parkings van Brussels Airport leidde maandagochtend tot een ellenlange file op de A201, dat is de toegangsweg naar de luchthaven van Zaventem. Maar die problemen lijken vandaag van de baan. (Lees ook: 'Fileleed luchthaven Zaventem voorbij')