Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Grimbergse Nadia Magniette terug na aardbeving in Nepal

Ook Grimbergse Nadia Magniette terug na aardbeving in Nepal

Ook de 70-jarige Nadia Magniette uit Grimbergen is terug in België na de zware aardbeving in Nepal.

Nadia Magniette reist sinds 2009 regelmatig naar Kathmandu omdat ze er met enkele mensen een nauwe vriendschapsband heeft. Het gaat om vrienden die ze er had leren kennen na een wereldreis. Ze heeft er ook een vriend maar die verblijft nog in het rampgebied.  “Ik verbleef in een flat vlakbij de Amerikaanse ambassade. De huizen zijn hier sterker maar toch hebben we veel geluk gehad”, vertelt Nadia Magniette.

“ Ik zal van hieruit nu hulp proberen te zoeken en heb het Facebookprofiel 'Divadia Meva' aangemaakt, om hulp rechtstreeks ginder te krijgen. Ik hoop zoveel mogelijk te kunnen helpen, want de miserie is er groot. Mijn vriend zit nog ginder. Maar die heeft geen visa om naar hier te komen. Ik zal binnen 3 maanden opnieuw naar Nepal gaan en hoop hen zoveel mogelijk te kunnen helpen', besluit Nadia.

Zij woont al sinds 1951 in Grimbergen en ze heeft een zoon en dochter. Maar sinds ze met pensioen is, reist ze regelmatig naar Azië, waar ze in Nepal haar vriend leerde kennen.

Volgens de laatste berichten zijn er meer dan 6.200 doden geteld en zijn er meer dan 14.000 gewonden. Het aantal slachtoffers neemt elk uur nog toe. Volgens de Verenigde Naties zijn acht miljoen mensen getroffen door de aardbeving in Nepal en hebben 1,4 miljoen mensen nood aan voedselhulp. (foto's Nadia Magniette)

Nog steeds enkele regiogenoten in het rampgebied

Sofie Lenaerts uit Zemst, Stef Maginelle en Stef Wolput uit Kampenhout die in Nepal op klimexpeditie waren, hebben ondertussen ook beslist om hun beklimming te staken. Dat meldden we donderdag al. Maar wanneer ze opnieuw in België zullen landen, is nog niet duidelijk. Ze zijn intussen gestart aan hun afdaling, een trek die enkele dagen zal duren. Vervolgens zullen ze proberen om via Tumlingtar de hoofdstad te bereiken. Daar zal onderzocht worden hoe ze kunnen terug keren naar ons land.