zwerfvuil.jpg

Opnieuw sluikstorten ontdekt langs A12 in Meise

din 28 jul 2015

In de Kerkhofstraat in Meise zijn opnieuw verschillende grote sluikstorten ontdekt. De afvalintercommunale Incovo en de gemeente beloofden onlangs nog camera’s. Maar Meise gaat nu nog een stap verder. Verschillende leegstanden panden zullen gesloopt worden zodat de Kerkhofstraat een open vlakte wordt en sluikstorters er niet meer onopgemerkt hun afval kunnen achterlaten.

Het sluikstortprobleem in Meise is niet nieuw en concentreert zich in de Kerkhofstraat. Tot voor enkele jaren was de straat bewoond maar de bewoners werden onteigend met het oog op een nieuwe verkeerswisselaar op de A12. Door het verdwijnen van de sociale controle in de Kerkhofstraat wordt er massaal afval gedumpt. En dit tot grote frustratie van de vrijwilligers die er regelmatig de mouwen stropen voor een zwerfvuilactie.

Enkele maanden geleden werd onderzocht of er geen camera’s kunnen ingezet worden om de sluikstorters op heterdaad te betrappen. (Bekijk ook de reportage: ‘Meise wil camera’s inzetten tegen sluikstorters’) Maar in samenspraak met buurgemeente Londerzeel en het Agentschap Wegen en Verkeer werd beslist om op korte termijn enkele leegstaande panden in de buurt  te slopen. Ook alle begroeiing zal er worden verwijderd zodat sluikstorters er niet meer ongezien hun afval kunnen dumpen.