Oproep verkiezingen loopt spaak in Zaventem

vrij 17 mei 2019

In Zaventem kregen heel wat inwoners nog geen oproepingsbrief voor de verkiezingen van volgende week zondag. Vooral in Sint-Stevens-Woluwe blijkt het fout te lopen met de postbedeling. De gemeente stelt alles in het werk om de getroffen burgers zo snel mogelijk hun brief te bezorgen, aldus burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD).

De voorbije dagen werden de gemeentelijke diensten van Zaventem overstelpt met telefoontjes van ongeruste kiezers. “Daarop contacteerden we Bpost. Daar erkent men een fout gemaakt te hebben bij de postbedeling,” aldus burgemeester Holemans.

Vooral inwoners van de Acacialaan, Berreveldlaan, Hof Ten Berglaan, Jozef van Hovestraat, Kleinenbergstraat, Leuvensesteenweg, Voordestraat, Waaienberg, Wannenveld en Woluwedal zijn getroffen. De gemeente stelt alles in het werk om de getroffen kiezers zo snel mogelijk hun oproepingsbrief te bezorgen. Ook Bpost zit erg verveeld met deze zaak en doet extra inspanningen om de nieuwe oproepingskaarten zo snel mogelijk te bezorgen aan deze kiezers, aldus de gemeente.