Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk pakt overlast rond skatepark aan

Opwijk pakt overlast rond skatepark aan

De gemeente Opwijk neemt extra maatregelen om de overlast op de parking van de Borchtsite en op het domein van gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk aan te pakken. Al maanden is er sprake van verschillende vormen van overlast. Er zullen onder meer systematische identiteitscontroles uitgevoerd worden.

Al maanden signaleren buurtbewoners overlast rondom het skatepark. "Concreet gaat het onder meer om vandalisme, sluikstorten, vermeende drugshandel, hangjongeren die op speeltuigen voor kinderen zitten, geluidsoverlast door muziek, het met gierende banden en knallende uitlaten racen over de parking en het niet naleven van de coronarichtlijnen", zegt de gemeente Opwijk. "De feiten vinden voornamelijk na 21 uur plaats, het officiële sluitingsuur van het skatepark."

Om de overlast tegen te gaan, neemt de gemeente verschillende maatregelen. "In de eerste plaats gaat om het systematisch uitvoeren van identiteitscontroles bij alle jongeren die aanwezig zijn op de Borchtsite en andere plaatsen waar overlast wordt vastgesteld. Die maatregel duurt al zeker tot 30 september en wordt indien nodig verlengd", gaat de gemeente verder. "Daarnaast worden kabelgoten of rubberen matten geplaatst om het racen op de parking van de Borchtsite tegen te gaan."

Volgens de gemeente gaat het vaak om jongeren uit het Brusselse die de overlast veroorzaken. Alle jongeren zullen ook nogmaals gesensibiliseerd worden en er wordt een veiligheidsinformatienetwerk (VIN) opgestart. Het aangekondigde cameratoezicht in de omgeving liep heel wat vertraging op, maar ook daar wordt aan gewerkt door de politiezone AMOW.