Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oud gemeentehuis Vlezenbeek wordt Poelcafé

Oud gemeentehuis Vlezenbeek wordt Poelcafé

Vzw De Poel uit Schepdaal opent volgende zomer een café in het voormalige gemeentehuis van de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek. De plek zal uitgebaat worden door mensen met een beperking die begeleid worden door werknemers van vzw De Poel.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw is al enkele jaren op zoek naar een nieuwe invulling voor het voormalige gemeentehuis van Vlezenbeek.  Voor de zomer deed het gemeentebestuur een open oproep voor de uitbating van een eetcafé. Het moest een ontmoetingsplaats worden die bijdraagt tot het lokale gemeenschapsleven. Met het Poelcafé wordt dat nu een feit. “We willen van bij de start samenwerken met diverse doelgroepen en partners. Zo wordt het café een leuke plek voor iedereen”, zegt Isabel Van Obergen, directeur vzw van De Poel.

De buitenkant van het oude gemeentehuis kreeg al een opknapbeurt, volgend voorjaar wordt de binnenkant gerenoveerd en ingericht. Tegen de zomer van 2022 moet je er terecht kunnen voor een frisse pint en een kleine maaltijd. “Ik hoop dat dit mensen zal inspireren”, zegt schepen van Welzijn Herwig Smeets. “Door de lancering van het Poelcafé maken we het mogelijk dat ook mensen met een beperking hun steentje kunnen bijdragen.”

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.