Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

OVAM informeert inwoners Londerzeel over sanering asbest

OVAM informeert inwoners Londerzeel over sanering asbest

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij OVAM zal in onze regio starten met een grootschalige inventarisatie van asbestproductieafval. Ze organiseerde daarover gisteren een info-avond in Londerzeel. Bewoners werden ingelicht over de plannen en konden zich inschrijven voor een saneringsonderzoek.  

In zeven gemeenten in onze regio zal OVAM starten met een derde saneringsronde voor het verwijderen van asbestproductieafval. Die zal normaal gezien starten midden 2016. Van 2004 tot 2011 voerde OVAM al twee grote saneringsronden uit. Maar omdat er nog heel wat asbestproductieafval zoals snijresten van buizen, leien of platen verwerkt is in opritten, tuinpaden, bermen en putten is een nieuwe saneringsronde noodzakelijk. OVAM kwam gisteren in het gemeenschapscentrum Gerard Walschap te Londerzeel alvast het saneringsonderzoek extra toelichten voor de inwoners.

Niet enkel inwoners maar ook bedrijven komen in aanmerking voor een sanering. De aanwezigen konden na afloop in dialoog gaan met OVAM. De meesten gaan zich alvast inschrijven voor een saneringsonderzoek en hopen dat er effectief een sanering bij hen thuis volgt.