Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijse inventariseert staat gemeentelijke gebouwen met drone

 

Overijse inventariseert staat gemeentelijke gebouwen met drone

In Overijse zet de gemeente een drone in om de staat van gemeentelijke gebouwen te controleren. Dronebeelden moeten een zicht geven op hoe de daken en moeilijk bereikbare plekjes erbij liggen. De drone vloog vandaag onder meer over de Gemeentelijke Basisschool Overijse Centrum, sporthal De Heurk, cultuurcentrum Den Blank, jeugdhuis De Pit en het OCMW-gebouw Den Blijk.

“Vandaag voeren we met de drone conditiestaatmetingen uit,” vertelt Wouter Dormaels. “Dat is een soort van visuele rondgang om de staat van de gebouwen te kunnen vaststellen.” Normaal gezien gebeurt zo’n meting met hoogtewerkers, maar een drone gebruiken is makkelijker en minder complex te organiseren.

De voorbije maanden werden alle gemeentelijke gebouwen al geïnventariseerd. De laatste metingen van vandaag moeten het gemeentebestuur een goed zicht geven op welke werkzaamheden er eventueel moeten gebeuren en welke investeringen daarvoor nodig zijn.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!