knipsel.png

Park Tennis Klub Vilvoorde gaat weer open

zat 9 mei 2020

In Vilvoorde gaat Park Tennis Klub Vilvoorde, kortweg PTKV, weer open. Ondanks het feit dat andere tennisclubs op 4 mei wel open mochten, bleef de Vilvoordse club dicht als gevolg van een juridisch dispuut met het stadsbestuur. 

Volgens het stadsbestuur van Vilvoorde was de concessie van PTKV op 31 maart verlopen. Dat werd betwist door de tennisclub zelf, die beweerde dat de concessie van de kantine inderdaad verlopen, was, maar die van de velden zou nog lopen tot 2022. Bovendien ontkende PTKV de bewering van het stadsbestuur als zouden de velden niet speelklaar zijn.

En dus bleef PTKV dicht, ook al hadden andere tennisclubs in het land groen licht gekregen om op 4 mei open te gaan. Maar nu kan er weer worden gespeeld op de velden van PTKV in het sportstadion Drie Fonteinen. Na overleg met de club besliste burgemeester Hans Bonte om die velden onmiddellijk open te stellen. "Juridische conflicten mogen nooit worden uitgevochten op de kap van de bevolking", zegt Bonte. "Na meer dan 8 weken is het belangrijk dat mensen hun sport opnieuw kunnen beoefenen."

Intussen werken de stad en PTKV aan een compromis dat een einde moet stellen aan de jarenlange samenwerking tussen de twee. Vilvoorde gaat op zoek naar een nieuwe concessionaris voor de uitbating van de stedelijke tennis- en padelinfrastructuur in het sportstadion Drie Fonteinen. 

Park Tennis Klub Vilvoorde is met 650 leden de grootste sportclub van Vilvoorde.