Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket eist strengere straffen voor puddingmoord

Parket eist strengere straffen voor puddingmoord

Voor het Brusselse hof van beroep is dinsdagnamiddag de zaak behandeld rond de puddingmoord op een 89-jarige man in Pepingen in 2013. In eerste aanleg kregen de verdachten 7 en 10 jaar cel, maar het parket Halle-Vilvoorde ging tegen die uitspraak in beroep. In beroep eist het nu 12 en 15 jaar cel.

De zaak draait rond de dood van een 89-jarige man uit Pepingen. Naar de buitenwereld een vriendelijke man, maar binnen de familie gedroeg de man zich volgens zijn naasten als een tiran. De kleindochter en leed enorm onder de beledigingen. Ten einde raad vermoordde ze samen met haar echtgenoot haar grootvader.

Hij bedacht het moordplan en kocht de xtc aan, zij mengde de drugs in vanillepudding en bracht die naar haar grootvader. Maanden later, het slachtoffer was toen al begraven, kwam de moord pas aan het licht. Het koppel gaf de feiten toe. De kleindochter kreeg 7 jaar cel, haar man 10 jaar cel. Straffen die het parket te weinig vond.

“Ze hebben op een laffe en heimelijke manier hun moordplan uitgedacht, voorbereid en uitgevoerd.  Ik eis niet de maximumstraf, gezien het blanco strafregister, hun medewerking tijdens het onderzoek en omdat er geen sprake is van recidivegevaar,” aldus de openbaar aanklager.

Het koppel riskeert nu in beroep veroordeeld te worden tot 12 en 15 jaar cel. De advocaten van de beklaagden vroeg het hof om een menselijke straf uit te spreken. “Ze beseffen dat ze in de fout zijn gegaan en hebben spijt.”