Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Peter Van Rompuy (CD&V): “Brusselse tolheffing zal Vlaamse pendelaar tot 6 euro per rit kosten”

 

Peter Van Rompuy (CD&V): “Brusselse tolheffing zal Vlaamse pendelaar tot 6 euro per rit kosten”

Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) uit Beersel is niet te spreken over de tolheffing die de Brusselse regering wil invoeren. Volgens Van Rompuy zal de stadstol pendelaars tot 6 euro per rit kosten.

Voor de Brusselaars zelf zal het afschaffen van de verkeersbelasting de tolheffing compenseren. Maar pendelaars uit de Rand en de rest van Vlaanderen is die compensatie er niet. Pure discriminatie, vindt Van Rompuy. “Laat ons verder investeren in openbaar vervoer en fietssnelwegen, maar deze discriminatoire belasting van de Vlaamse autopendelaar is totaal onaanvaardbaar. Voor heel wat gezinnen loopt de rekening al snel op tot meer dan 100 euro per maand extra. De Brusselse regering kan niet eenzijdig zulke beslissingen opleggen. Indien Brussel toch zou doorgaan met deze plannen, zullen wij vanuit het Vlaams parlement alle middelen aanwenden om ons hiertegen te verzetten”, aldus Van Rompuy. Uit documenten van de Brusselse administratie zou blijken dat de stadstol Brussel een half miljard euro zal opbrengen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!