Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Petitie voor meer afvalophaalbeurten in Dilbeek: "Geurhinder en maden"

Petitie voor meer afvalophaalbeurten in Dilbeek: "Geurhinder en maden"

In Dilbeek loopt er een petitie tegen de aangepaste afvalophaling. Begin dit jaar werd de gft-zak ingevoerd en sindsdien wordt het restafval maar één keer in de twee weken opgehaald. Zeker met het warme weer zorgt dat voor onrust en boze inwoners.

Dilbekenaren willen dat het restafval opnieuw wekelijks wordt opgehaald. Of toch zeker tijdens de zomermaanden, zoals dat in sommige andere gemeenten ook het geval is. Heel wat mensen lieten van zich horen bij gemeentediensten, maar totnogtoe bleef het stil. Daarom lanceerden ze begin deze week een petitie. Die leverde intussen al bijna 700 handtekeningen op.

De commentaren op de petitiepagina liegen er niet om: “Geurhinder en ongedierte”, “Het is niet te doen als je op een appartement woont” en “Dilbeek, een mooie en propere gemeente, wat nu niet meer het geval is”.

In Het Nieuwsblad zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Deleu (LVB – Open VLD) dat de gemeente in contact staat met afvalintercommunale Intradura en momenteel bekijkt welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld het gft-afval extra op te halen.