Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plannen overstapparking A12 in Strombeek-Bever in de koelkast

 

Plannen overstapparking A12 in Strombeek-Bever in de koelkast

De plannen voor de overstapparking langs de A12, op de grens van Strombeek-Bever en Brussel, worden terug in de koelkast gestoken. Dat schrijft BRUZZ. De komst van de parking is gelinkt aan het NEO-project op de Heizelvlakte. Maar omdat NEO intussen afgeslankt is, wordt de bouw van de parking tijdelijk on hold gezet.

De overstapparking langs de A12 in Strombeek-Bever moet plaats bieden aan 1.800 wagens en 150 fietsers. Vraag is of de parking nog zo groot moet zijn nu het geplande congrescentrum en hotel uit het NEO-project is geschrapt. Een jaar geleden besliste Brussel om de plannen daarvoor te begraven, een gevolg van de coronacrisis. Het winkelcentrum en de woningen op de Heizelvlakte komen er wel.

Bovendien zijn de overstapparkings die Brussel bouwde geen onverdeeld succes. Dat blijkt uit cijfers van de parking aan COOVI in Anderlecht. Die kostte 14 miljoen euro, maar wordt vandaag voor amper 2,5 procent benut. Parking.Brussels, dat de overstapparking beheert, zegt aan BRUZZ dat de parking een maximumbezetting van 20 procent heeft gehaald, maar dat die bezetting sinds de coronapandemie alleen maar is gedaald.

De overstapparking in Kraainem staat dagelijks wel zo goed als vol. Op termijn wil Brussel de parking daar uitbreiden tot 800 plaatsen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.