Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pleisterliedjes op de wonde in Inkendaal

Pleisterliedjes op de wonde in Inkendaal

Een 100-tal kinderen die ambulant worden behandeld in ziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) kregen vanmorgen een bijzondere traktatie: de première van Pleisterliedjes, een cd met boek van Kapitein Winokio, bedoeld als ‘pleister op de wonde’ voor zieke patiëntjes.

Een bezoek van liedjesschrijver Kapitein Winokio aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek, een jaar geleden, weekte heel wat bij hem los. Hij besloot een liedjesboek te maken dat kinderen een hart onder de riem kan steken als ze ziek zijn, pijn hebben, of een ziekenhuisopname of revalidatie doormaken. Hij maakte 27 ‘Pleisterliedjes’ over pijn, ziek zijn en dokters. Vol troost, warmte en een welgekomen vleugje humor. Sommige patiëntjes van Inkendaal werkten zelfs mee aan de foto’s die bij de liedjes horen.

Vanmorgen werden een 100-tal ambulante patiëntjes van het ziekenhuis verblijd met de voorstelling van ‘Pleisterliedjes’, inclusief een deugddoend optreden van de artiest. Blije gezichtjes die even de narigheid vergeten, mooi om zien en vanavond op RINGtv.