Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie AMOW rolt drie drugsplantages op

Politie AMOW rolt drie drugsplantages op

De lokale recherche van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) heeft eergisteren drie drugsplantages opgerold in het Brusselse. Daarbij werden acht personen opgepakt en meer dan een half miljoen euro in beslag genomen.

Donderdag viel de politie binnen op adressen in Laken, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Sint-Jans-Molenbeek. In de laatste drie gemeenten werd een cannabisplantage opgerold. De drie plantages zijn samen goed voor zo’n 1.900 cannabisplanten. “De Civiele Bescherming heeft de planten vernietigd en de plantages ontmanteld”, zegt Fred Scrayen van de politiezone AMOW. “Bij de huiszoekingen werden ook verschillende pakketten cash geld aangetroffen, goed voor een totaal van bijna 600.000 euro. Het geld werd meegenomen voor sporenonderzoek.”

Aan de actie is maanden onderzoek aan voorafgegaan door de lokale recherche. Acht mensen werden opgepakt. “Zeven van hen zijn intussen aangehouden en naar de gevangenis overgebracht. Het gaat om mannen en vrouwen van Albanese nationaliteit, waarvan er sommigen woonden en werkten op de cannabisplantages”, aldus Scrayen.