damhert2.png

Politie neemt tientallen dieren in beslag

woe 3 apr 2019

Tijdens een grote politieactie in Dilbeek zijn vandaag heel wat dieren in beslag genomen bij een dierenhandelaar in de Berghaagstraat in Dilbeek. Het terrein werd verzegeld omdat er tal van inbreuken werden vastgesteld.

Verschillende diensten vielen vandaag binnen bij de dierenhandelaar voor een grootschalige inspectie. Tegelijkertijd werd de Ark van Pollare uit Lennik en de Zorghoeve uit Leefdaal ingeschakeld om tientallen dieren op te halen, waaronder damherten, geiten, kalkoenen en kippen. De dieren leefden er in erbarmelijke omstandigheden.

Er loopt al een tijdje een onderzoek naar de dierenhandelaar. Zo werden er al overtredingen tegen de milieuwetgeving en ruimtelijke ordening vastgesteld bij de man. Het parket opent ook een onderzoek naar illegale economie. De inspectiediensten stelden namelijk vast dat er illegaal dieren geslacht werden. Het bloed van de dieren werd naar een nabijgelegen weide afgeleid.

Tot slot vonden de inspectiediensten ook meerdere kadavers op het terrein, dat verzegeld werd. De dierenhandelaar uit Anderlecht mag voorlopig dus geen dieren meer houden op het terrein. De man heeft intussen wel een bouwvergunning ingediend om enkele zaken in orde te brengen. Daarvoor loopt momenteel een openbaar onderzoek.

Foto: Ark van Pollare