Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie ontdekt 160 feestende kampeerders in veld

Politie ontdekt 160 feestende kampeerders in veld

De politie heeft vannacht zo'n 160 feestvierende kampeerders ontdekt in een veld op de grens van Overijse en Huldenberg. Op het privéterrein werden eerder al feesten gegeven, maar aan dit voorval tilt de gemeente Overijse zwaar. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Inwoners merkten gisteravond heel wat geparkeerde auto's op in het centrum van Huldenberg en tal van mensen die tot 's avonds laat in groepjes rondliepen in de gemeente. Daarnaast waren er enkele meldingen van geluidsoverlast. De politie ging op onderzoek en stootte op een feest met kampeerders in een veld op de grens van Huldenberg en Overijse. Ze verklaarden uitgenodigd te zijn voor een illegaal feestje op een geheime locatie.

Zo'n 160 aanwezigen werden geïdentificeerd. Volgens burgemeester Lenseclaes gaat het vooral om dertigers uit verschillende gemeenten. Het veld waar het feest aan de gang was, bleek eigendom te zijn van de vader van de organisator. De gemeente Overijse betreurt het feest en bekijkt samen met de politie welke stappen het zal ondernemen tegen de feestvierders. De meesten verlieten de plek nadat ze vannacht werden geïdenfiticeerd door de politie, maar anderen waar niet meer in staat om met de auto te rijden en mochten op het terrein blijven.