Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie pakt verdachte op van brutale home invasion in Grimbergen

Politie pakt verdachte op van brutale home invasion in Grimbergen

De Brusselse politie heeft vorige week vrijdag een verdachte opgepakt voor de brutale home invasion eind juni in Grimbergen. De man had de sleutels van het slachtoffer van de home invasion op zak en bekent ook dat hij haar bankkaart gebruikt heeft, maar ontkent dat hij de gewelddadige feiten gepleegd heeft. De verdachte is aangehouden.

De home invasion vond op 22 juni plaats in een woning aan de Romeinsesteenweg. “Een 90-jarige vrouw verklaarde dat ze door een onbekende persoon werd gevolgd terwijl ze van de winkel kwam”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Eénmaal thuis werd ze overmeesterd, in elkaar geslagen en vastgebonden. De dader zou het slachtoffer hierop hebben gewurgd tot ze het bewustzijn verloor. Er zouden eveneens aanwijzingen zijn van seksueel misbruik. Nadat de dader wegvluchtte met de GSM, de portefeuille en de sleutels van het slachtoffer, kon ze zich bevrijden en om hulp roepen.” De vrouw werd na de feiten voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Vorige week vrijdag werd de verdachte herkend toen hij het Noordstation in Brussel wou betreden. “Het gaat om een 34-jarige man uit Brussel. Hij had de sleutels van het slachtoffer op zak toen hij werd opgepakt en bekent ook de bankkaart van het slachtoffer te hebben gebruikt”, aldus Blondeau. “De man zegt echter dat hij die gevonden heeft en ontkent de gewelddadige feiten te hebben gepleegd.” De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer in Brussel.