politie_anoniem2_1_0.jpg

Politie vindt 16 kilogram drugs in auto

maa 16 nov 2020

De politie van Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben vorige week vrijdag 16 kilogram aangetroffen in een auto. De twee inzittenden werden opgepakt en zijn intussen aangehouden. Het gaat om mannen van 18 en 27 jaar uit Frankrijk.

Het was een interventieploeg van de politiezone Dilbeek die een verdachte toestand opmerkte aan de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. "Toen die het voertuig wilde controleren, sloeg de auto op de vlucht", meldt de Dilbeekse politie. In samenwerking met een ploeg van politiezone Zennevallei werd het voertuig na een achtervolging klemgereden in de Brabantsebaan in Sint-Pieters-Leeuw. "Een politiewagen had dwars over de rijbaan geplaatst, waardoor het vluchtende voertuig is moeten remmen en uitwijken en in de berm terecht gekomen is", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

In het voertuig werd maar liefst 16 kilogram drugs aangetroffen. “Het ging om bijna 15 kilogram heroïne, de rest was cannabis”, aldus Vercarre. “De twee verdachten zijn een 18- en 27-jarige man uit Frankrijk. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter een aangehouden. Het duo verschijnt morgen voor de raadkamer.”