Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie waarschuwt voor diefstal van middenconsoles

Politie waarschuwt voor diefstal van middenconsoles

In Roosdaal en Ternat hebben dieven afgelopen week de middenconsole van een voertuig gestolen. De politiezone TARL houdt rekening met nog meerdere diefstallen en wil inwoners daarom waarschuwen.

De voorbije dagen werden twee diefstallen uit een voertuig aangegeven. De daders hebben het vooral gemunt op de middenconsoles van duurdere automerken zoals Audi, BMW en Mercedes. “De feiten vonden plaats op de Kraanstraat in Roosdaal en de Fossebaan in Ternat. De daders komen gedurende een bepaalde periode naar eenzelfde regio”, zegt Steven De Ridder van de politiezone TARL. “Er kunnen dus nog diefstallen volgen. Eigenaars parkeren hun voertuigen bij voorkeur in een afgesloten garage en niet langs de kant van de weg of op de oprit.”

Het zijn vaak Litouwse dievenbendes die zich specialiseren in dit soort diefstallen. “De daders maken veelal hun verplaatsing via het openbaar vervoer en begeven zich vervolgens per plooifiets op het grondgebied. Zo omzeilen ze de camera’s met nummerplaatherkenning. De geroofde buit wordt vaak verborgen in struiken of rioolgaten”, zegt De Ridder. “Wie verdachte handelingen ziet, wordt dan ook gevraagd contact op te nemen met de politie.”