Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiezone KLM heeft tegoed van 432.000 euro

Politiezone KLM heeft tegoed van 432.000 euro

De federale overheid moet de politiezone KLM, dat is Kapelle-Op-Den-Bos, Meise en Londerzeel, maar liefst 432.000 euro. De politiezone KLM is slechts één van de vele bij wie de overheid in het krijt  staat. 

Al vijf jaar worden de gelden uit het verkeersveiligheidsfonds niet volledig uitbetaald.   “Intussen gaat het om 432000 euro.  Geld dat we dringend nodig hebben.  Op de begroting van de KLM-zone staat immers 220000 euro ingeschreven voor investeringen en aankopen allerhande”, zegt Koen Moeyersons die voor N-VA zetelt in de politieraad.

Meise is volgens Moeyersons geen alleenstaand probleem. De overheid is verschillende politiezones ettelijke miljoenen verschuldigd. In het totaal zou het gaan over meer dan 81 miljoen euro.  “Wij van de N-VA zouden graag hebben dat ook onze zone zich burgerlijke partij stelt en de federale staat in gebreke stelt”, aldus Koen Moeyersons.

De N-VA zal dit tijdens de eerstkomende politieraad bespreken.  Elders in het land hebben zich intussen al zo’n 10 politiezones burgerlijke partij gesteld.