Praktische hinder in Vilvoorde door kermis, jaarmarkt en wielerwedstrijd

zat 11 mei 2019

In Vilvoorde is gisterenavond de Troostkermis van start gegaan met de traditionele parade. Voor het eerst was het op een vrijdagavond dat de Vilvoordse reuzen de kermis mochten openen. De Troostkermis is de voorbode van de Jaarmarkt die nu maandag al voor de 157ste keer plaats vindt.

Op de jaarmarkt van maandag vindt naar goeie gewoonte een landbouwprijskamp met honderden dieren en talrijke prijskampen plaats. De wedstrijden beginnen om 9u30 en eindigen rond 14 uur. Op vraag van de deelnemers blijven de oude landbouwvoertuigen, hoefsmid, alpaca’s, Tinkperaarden, alsook de prijskampen shetlanders, ezels, geiten, pluimvee en konijnen op de Campionlei.
Het volledige parcours met marktkraampjes vind je op de Rooseveltlaan tussen de Nowélei en het begin van de Mechelsesteenweg. Ook op de Nowélei zelf en in de Toekomststraat vind je maandag kraampjes.

De kermis duurt tot en met volgend weekend en wordt zaterdagavond om 22 uur afgesloten met een groot, maar geluidsarm vuurwerk. Daarvoor vindt er nog een wielerwedstrijd plaats in het centrum van de stad. Plaatselijk worden heel wat straten afgesloten. Info over de praktische hinder vind je hier.