keyware.jpg

Proces gestart tegen Keyware Zaventem

don 30 apr 2015

Voor de Nederlandstalige correctionele rechtbank in Brussel is vandaag het proces gestart tegen Keyware Smart Card Division in Zaventem. Het bedrijf, dat betaalterminals verkoopt en verhuurt, wordt ervan beschuldigd meer dan 200 klanten te hebben opgelicht.

Enkele jaren geleden kreeg UNIZO al ruim honderd klachten binnen tegen het Zaventemse bedrijf Keyware Smart Card Division. UNIZO verwittigde daarop de Federale Overheidsdienst Economie, waarna een onderzoek tegen het bedrijf werd opgestart.

“Verschillende slachtoffers kregen het bezoek van Keyware voor een kleine herstelling. Daarbij ondertekenden ze zogezegd een ontvangstbewijs. Maar achteraf bleek dat ze een nieuw contract hadden getekend voor 5 jaar”, verduidelijkt Gilles Blondeau van het Parket Halle-Vilvoorde. Om het contract te verbreken moest men volgens verschillende slachtoffers 500 euro neertellen. “Het bedrijf riskeert zeer zware geldboetes. Het  wordt onder meer  vervolgd voor oplichting, poging tot oplichting en valsheid in geschriften”, aldus Blondeau. 

Intussen werd het proces uitgesteld tot 18 juni.