Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Protest tegen brandweerhervorming breidt uit

Protest tegen brandweerhervorming breidt uit

Het protest tegen de brandweerhervorming breidt blijkbaar uit naar de rest van het land. De liberale vakbond bij de brandweer heeft vandaag een actie- en stakingsaanzegging ingediend voor alle brandweerzones van het land. 

Dinsdag diende de christelijke vakbond bij de brandweer in de zone Vlaams-Brabant West een stakingsaanzegging in voor onbepaalde duur. Volgens het ACV is de lang aangekondigde brandweerhervorming in de brandweerzone West voor het personeel uitgedraaid op een nachtmerrie. Maar ook elders in het land is de ontevredenheid blijkbaar groot. De liberale vakbond heeft alvast een actie – en stakingsaanzegging ingediend voor het hele land.

“Er wordt een loopje genomen met de verworven rechten, het statuut en de wetgeving rond het arbeidsreglement”, aldus de cel brandweer van het VSOA.

In onze zone heeft Hans Bonte, de voorzitter van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, alvast een nieuw secretariaat beloofd dat de administratieve achterstand als gevolg van de brandweerhervorming moet wegwerken. (Lees ook: ‘Nieuw secretariaat voor brandweerzone Vlaams-Brabant West moet problemen verhelpen’)