Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie lanceert bakfiets met klimaatspelletjes

Provincie lanceert bakfiets met klimaatspelletjes

Ook deze zomer worden opnieuw heel wat straten omgetoverd tot een speelstraat. Speciaal voor de kinderen in zo’n speelstraat heeft de provincie een gamebike gelanceerd, dat is een bakfiets boordevol klimaatspelletjes. De gamebike is bovendien bedacht door enkele leerlingen van het College Vilvoorde.

“Wij wilden een mobiele speeltuin uitvinden waarbij de hele buurt gemobiliseerd wordt. Veel mensen samen krijgen was het doel”, vertelt ons Victoria, één van de bedenkers van de gamebike. “We dachten aan een soort vrachtwagen om de spelletjes mee te nemen, maar dat is niet ecologisch, dus het is vervangen door een fiets”, vult Marie aan.

Het resultaat is een bakfiets met zowel traditionele spelletjes, weliswaar met een kwinkslag, als totaal nieuwe spelletjes. Het provinciebestuur trok 15 000 euro uit voor de realisatie ervan. Met de spelletjesfiets wil de provincie haar doelstelling om tegen 2040 klimaatneutraal te worden ook dichter bij de mensen brengen.

Hoe je de gamebike gratis kan lenen, lees je op www.vlaams-brabant.be. Momenteel is er nog maar één exemplaar beschikbaar. Als de gamebike een succes wordt, zullen er fietsen bijgemaakt worden.