provinciedomein_3.png

Provinciedomein Huizingen vanaf morgen open voor buurtbewoners

din 31 maa 2020

Het provinciedomein van Huizingen opent morgen opnieuw de deuren. Dat heeft de provincie Vlaams-Brabant beslist. Mensen die in de buurt wonen kunnen in het domein wandelen of joggen. Picknicken of op een bankje uitrusten, mag voorlopig nog niet.

Op 20 maart sloot de provincie Vlaams-Brabant het domein in Huizingen voor het publiek als maatregel in de bestrijding van het coronavirus.“Maar blijven bewegen is essentieel voor de gezondheid van de mensen in deze coronatijden”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD). “Conform de instructies van het Nationaal Crisiscentrum heropenen we daarom het domein in Huizingen vanaf 1 april. Zo bieden we de buurtbewoners de kans om er een frisse neus te halen." 

Het is echter niet de bedoeling dat mensen vanuit de hele provincie afzakken naar de domeinen. Alleen buurtbewoners mogen er voorlopig terug wandelen en joggen. "En dat op voorwaarde dat ze de maatregelen over afstand bewaren en samenscholingsverbod respecteren. Ook picknicken, op een bank zitten of een rustpauze nemen in het gras mag momenteel niet. De parkings, speeltuinen, dierenpark of visvijvers van de provinciedomeinen blijven nog steeds gesloten", aldus Schevenels.