vaartkant_ruisbroek.png

Raveparty met 200 tot 300 feestvierders stilgelegd in Ruisbroek

zon 11 apr 2021

Op de grens van Drogenbos en Ruisbroek is afgelopen nacht een raveparty stilgelegd. Er waren zo’n 200 tot 300 aanwezige feestvierders. De politie werd bekogeld met glazen flessen, maar geen enkele agent liep verwondingen op. Enkele feestvierders liepen lichte verwondingen toen ze voor de politie op de vlucht sloegen.

De politiezone Zennevallei werd zaterdagnacht verwittigd door een alerte burger die zag dat aan de Vaartkant, langs het kanaal Brussel-Charleroi, opvallend veel voertuigen stonden en mensen met taxi’s werden afgezet. Toen de politie rond 4 uur ter plaatste kwam, hoorden ze luide muziek uit een oud gebouw komen. Binnen troffen ze 200 tot 300 feestvierders aan die de coronamaatregelen aan hun laars lapten.

De politie riep versterking op van omliggende zones en de federale politie om het feest stil te leggen. In totaal ging het om 15 politiepatrouilles. Enkele aanwezige feestvierders reageerden - onder invloed van drank en drugs - bijzonder agressief. Ze bekogelden de politie met flessen, maar geen enkele agent raakte gewond. Een deel van de feestvierders probeerde via het dak weg te vluchten. Enkele van hen liepen daarbij lichte verwondingen op.

De politie heeft intussen een tiental personen kunnen identificeren, waaronder één van de vermoedelijke organisatoren. Op basis van camerabeelden gaat de politie nog andere aanwezigen proberen te identificeren.