Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recyclagebedrijf uit Londerzeel geeft leeggoed Léberg tweede leven

Recyclagebedrijf uit Londerzeel geeft leeggoed Léberg tweede leven

Eind vorig jaar werd Léberg Bronnen uit Roosdaal failliet verklaard. Drankenhandelaars blijven daardoor achter met leeggoed van de frisdrankenproducent. Voor velen van hen is dat een financiële tegenslag bovenop de coronacrisis. Gelukkig kunnen handelaars met hun leeggoed terecht bij Raff Plastics in Londerzeel, waar het gerecycleerd wordt.

Het recyclagebedrijf Raff Plastics klopte aan bij tal van brouwerijen en drankencentrales in de ruime regio om het leeggoed van Léberg Bronnen in te zamelen. “De kratten worden vermalen en dan gebruikt om er pallets en plantenbakken mee te produceren”, zegt zaakvoerder Caroline Van der Perre. “Op die manier wordt het plastiek hergebruikt en krijgen handelaars nog een vergoeding voor hun leeggoed.”

Sommige drankenhandelaars zitten met duizenden euro’s aan leeggoed van Léberg. Raff Plastics zamelde de voorbije weken al zo’n tienduizend kratten in, maar vermoedt dat er nog heel wat meer leeggoed in loodsen over heel het land staan. Het recyclagebedrijf uit Londerzeel roept iedereen die leeggoed van Léberg heeft op om contact met hen op te nemen. Het bedrijf kan ter plaatse komen om het leeggoed op te halen.