Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Renovatie sporthal Lennik van start

Renovatie sporthal Lennik van start

Vandaag start in Lennik de langverwachte renovatie van de sporthal Jo Baetens. Er komt een nieuwe feestzaal met bar en keuken, een nieuwe cafetaria en een nieuwe polyvalente zaal. De werken zullen anderhalf jaar duren.

De plannen zijn al sinds 2017 klaar, maar door een klacht van Agentschap Wegen en Verkeer liep de renovatie maanden vertraging op. Vandaag kan de renovatie dan toch starten. Volgens de plannen verhuist de cafetaria naar de achterkant van het gebouw en wordt er een nieuwe feest- en omnisportzaal gebouwd. In de feestzaal is plaats voor net geen 500 plaatsen. Verder komt er ook een nieuwe bar en keuken.

De sporthal moet daarmee dé besteming worden Lennikse verenigingen om hun evenementen te organiseren. De werken zullen anderhalf jaar duren en zo'n 1,6 miljoen euro kosten. Tijdens de werken wordt de ingang van de sporthal verplaatst naar de zijkant van het gebouw. Rondom de sporthal is er ook heel wat beweging. Er wordt momenteel een skatepark aangelegd, nadien volgt ook nog een speelbos.