Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

RINGtv-taalambassadeur Zahid behaalt diploma

RINGtv-taalambassadeur Zahid behaalt diploma

Zahid Ghaida vluchtte in 2015 uit Syrië. Hij belandde in Merchtem waar hij zich snel integreerde door bij Merchtemnaren thuis langs te gaan voor huiskamerbabbels. Zo leerde Zahid de taal, en de inwoners van Merchtem leerden bij over de cultuur van de Syriër.

Zahid werd door zijn persoonlijk verhaal één van gezichten van de RINGtv-reeksen ‘Geland in de Rand’ en ‘De Taalambassadeurs’. Toen hij vorige week afstudeerde als maatschappelijk werker waren we erbij. Op de Artesis Plantijn Hogeschool mocht Zahid zijn diploma van maatschappelijk werker in ontvangst nemen.

“De twee en een half jaar zijn achter de rug. Het was echt moeilijk, maar ik weet dat er niets onmogelijk is”, aldus Zahid. Het verhaal van de Syriër maakte ook indruk op de lectoren. “Vanaf de eerste examens hebben we gezien dat Zahid enorm veel kwaliteiten heeft, waardoor hij zijn taalgebrek heeft kunnen compenseren en daarbij ook persoonlijk sterk gegroeid is”, zegt lector Leendert Wouters.

Op de proclamatie kon ook zijn familie niet ontbreken. Zijn broer en vriendin Hiba waren op de afspraak. “Ik ben heel trots op hem. Zijn afstuderen is een drijfveer voor mij om zelf te studeren. Ik ben hoopvol voor een nieuwe toekomst en een betere toekomst voor ons beiden”, besluit Hiba Youssef.