roosdaal_.jpg

Roosdaal wil fietsers veiliger gevoel geven

vrij 18 sep 2020

Uit een mobiliteitsenquête bij de inwoners van Roosdaal blijkt dat de infrastructuur voor fietsers en voetgangers op z'n zachtst gezegd te wensen overlaat. Er zijn te weinig fietspaden en die die er zijn, zijn  onveilig, vinden veel bewoners. De gemeente zal zich nu op de enquête baseren om een zacht mobiliteitsplan voor de toekomst op te stellen.

Uit de recente enquête voor fietsers en voetgangers die de gemeente Roosdaal liet uitvoeren blijkt dat Pamel-centrum en de verbindingswegen bij fietsers amper 5 op 10 scoren voor veiligheid en comfort, bij voetgangers is dat iets meer, 6.1 voor veiligheid en 6,5 voor comfort.

“Qua onderhoud van de trage wegen moet het zowel voor wandelaars als fietsers beter. Soms moet je als fietser afstappen omdat de bomen tot helemaal over het fietspad komen,” zegt  Christel Sacreas die in  Roosdaal woont.

De gemeente gaat nu met de enquête aan de slag om te kijken hoe ze de situatie veiliger kunnen maken. De doelstellingen zijn al vastgelegd. De gemeente trekt daarvoor 500.000 euro extra uit, bovenop het huidige budget. Tegen februari moeten de eerste visie van de plannen concreet zijn.


Meer in ons nieuws