Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rusthuisbewoners helpen mee FeliXart Museum 'camoufleren'

Rusthuisbewoners helpen mee FeliXart Museum 'camoufleren'

Op 24 november gaat in het FeliXart museum in Drogenbos de tentoonstelling Camouflage van start. Naar aanleiding daarvan wordt ook de voorgevel van het gebouw gecamoufleerd met een groot kunstwerk dat bestaat uit pixels. Om die te schilderen rekent het museum op de hulp van Drogenbossenaren. De bewoners van rusthuis Palmyra hebben al een handje toegestoken.

Tientallen houten pixels krijgen een kleurtje voordat ze de gevel van het FeliXart Museum zullen sieren. De bewoners van rusthuis Palmyra gaan met camouflagetinten aan de slag om er zes te verven. Ook andere verenigingen helpen mee. Iedereen die een band heeft met Drogenbos kan een pixel inkleuren.

“We hebben een foto genomen van het hele ecologische domein van 5 hectare. Waar dus ook de boomgaard is en het moeras van Felix De Boeck. We hebben de foto helemaal uitvergroot tot het gewoon nog pixels zijn. Deze pixels werden dan uitgeknipt en die worden geschilderd door Drogenbossenaars”, zegt Gudrun Dewilde van FeliXart Museum.

Op zondag 24 november is iedereen welkom voor de vernissage van 'Camouflage'. Alle informatie vind je op de website van het museum. SVO www.felixart.org