Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schepdaal heeft eerste Finse piste met slimme lichten

 

Schepdaal heeft eerste Finse piste met slimme lichten

In de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal is gisteravond de slimme verlichting op de Finse piste voorgesteld. Het licht gaat enkel aan wanneer er iemand in de buurt is. Het systeem kan ook informatie verzamelen over de sportactiviteit op de site aan sporthal Caerenbergveld.

De gemeente Dilbeek deed voor de slimme verlichting op de Finse piste in Schepdaal een beroep op een systeem van Signify.  “Dankzij multisensoren weten de lichtarmaturen wanneer er iemand in de buurt is en zullen ze automatisch aan- en uitgaan zodat het licht niet onnodig blijft branden als er niemand is”, klinkt het daar. De sensoren kunnen ook de lichtsterkte aanpassen en zo energiezuiniger geprogrammeerd worden. “In combinatie met de bewegingssensor kom je vanzelf uit bij het juiste licht op het juiste moment. Ook kan heel wat informatie worden verzameld om de sportbewegingen in kaart te brengen.”

Foto: Signify

 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.