Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

School in Weerde dicht na reeks besmettingen

 

School in Weerde dicht na reeks besmettingen

In Weerde, een deelgemeente van Zemst, is de vrije basisschool De Zonnewijzer tot en met woensdag gesloten omwille van een groot aantal coronabesmettingen. Eerst komt er een grote testactie waarna de school op donderdag opnieuw zou open gaan.

Twee klassen van het vijfde leerjaar zitten al in quarantaine en nu is er ook in het vierde leerjaar een besmetting opgedoken. Op de school zitten veel broers en zussen waardoor het virus zich snel verspreidt. Om verdere besmettingen te voorkomen worden 173 leerlingen morgen getest. Daarvoor zet de school een testbus in. “Het is preventief dat we iedereen gaan laten testen omdat we willen vermijden dat er nog verdere uitbraken komen”, zegt waarnemend burgemeester Kathleen Goovaerts. “Het is nog niet problematisch maar we willen kort op de bal spelen en zien dat dit zich niet voortzet.”

Aan de hand van die resultaten bekijkt de school of er eventueel nog leerlingen of klassen in quarantaine moeten en of nog andere maatregelen nodig zijn. De school is wel van plan om donderdag opnieuw open te gaan.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.