zonnewijzer_zemst.jpg

School in Weerde dicht na reeks besmettingen

maa 4 okt 2021

In Weerde, een deelgemeente van Zemst, is de vrije basisschool De Zonnewijzer tot en met woensdag gesloten omwille van een groot aantal coronabesmettingen. Eerst komt er een grote testactie waarna de school op donderdag opnieuw zou open gaan.

Twee klassen van het vijfde leerjaar zitten al in quarantaine en nu is er ook in het vierde leerjaar een besmetting opgedoken. Op de school zitten veel broers en zussen waardoor het virus zich snel verspreidt. Om verdere besmettingen te voorkomen worden 173 leerlingen morgen getest. Daarvoor zet de school een testbus in. “Het is preventief dat we iedereen gaan laten testen omdat we willen vermijden dat er nog verdere uitbraken komen”, zegt waarnemend burgemeester Kathleen Goovaerts. “Het is nog niet problematisch maar we willen kort op de bal spelen en zien dat dit zich niet voortzet.”

Aan de hand van die resultaten bekijkt de school of er eventueel nog leerlingen of klassen in quarantaine moeten en of nog andere maatregelen nodig zijn. De school is wel van plan om donderdag opnieuw open te gaan.