Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pieters-Leeuw krijgt nieuwe burgemeester: Luc Deconinck geeft eind dit jaar sjerp door aan Jan Desmeth

Sint-Pieters-Leeuw krijgt nieuwe burgemeester: Luc Deconinck geeft eind dit jaar sjerp door aan Jan Desmeth

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe burgemeester. Luc Deconinck (N-VA) draagt zijn sjerp op 1 januari 2021 over aan schepen Jan Desmeth. “Als grote voorstander van de kracht van verandering, moet je ook zelf op tijd durven veranderen en je niet aan je stoel vasthouden”, zegt Deconinck.

Deconinck werd in 2013 burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Eind dit jaar geeft hij de fakkel door aan schepen en partijgenoot Jan Desmeth. “De voorbije vakantie heb ik de balans opgemaakt. Ik heb in die acht jaar het beste van mezelf gegeven en de beloofde verandering kunnen teweeg brengen. Er staan ook nog tal van projecten in de steigers. Ik kan dit met een gerust gemoed beslissen omdat ik weet dat Sint-Pieters-Leeuw in uitstekende handen zal zijn bij mijn opvolger Jan Desmeth. De continuïteit van het beleid is gewaarborgd.”

Jan Desmeth is vandaag schepen van onder meer Welzijn, Cultuur en Mobiliteit. Hij volgt vanaf 1 januari 2021 Luc Deconinck op. Die zet op 66-jarige leeftijd een stap opzij. “Ik wil de Leeuwenaar bedanken voor het vertrouwen”, zegt Deconinck. “Ook alle medewerkers van het lokaal bestuur, mijn N-VA collega’s, de coalitiepartner CD&V en alle mandatarissen dank ik voor de goede samenwerking en hun vertrouwen de voorbije acht jaar."