tankstation_dilbeek.png

Sloegen overvallers tankstation Overijse ook toe in Dilbeek?

woe 11 dec 2019

Maandagavond werd het tankstation vlakbij het op- en afrittencomplex in Dilbeek op brutale wijze overvallen. De wagen waarmee de overvallers op de vlucht sloegen, werd herkend door ANPR-camera's en stond geseind als gestolen. Volgens Het Laatste Nieuws vertoont de overval gelijkenissen met die op een tankstation in Overijse vorige week.

Het Laatste Nieuws meldt dat de daders hun overval in Dilbeek goed hadden voorbereid. Zo verkenden ze eerst de omgeving vanaf de parking en sloegen nadien snel en brutaal toe. Drie gemaskerde mannen drongen de winkel binnen gewapend met een mes en revolver. Daarmee werd de winkelbediende onder schot gehouden. De overvaller haalde zelfs de trekker over, maar het pistool bleek niet geladen. De winkelbediende bleef in shock achter.

De daders gingen er vandoor met sigaretten en een onbekende som geld. De overval toont opvallende gelijkenissen met die op een tankstation in Overijse vorige week vrijdag. Ook toen drongen drie gemaskerde mannen gewapend met messen en een revolver een shop van een tankstation binnen en bleef een vierde kompaan achter in de wagen.

Net als in Dilbeek gingen ze ook in Overijse brutaal te werk. De uitbater werd gekneveld en toen de overvallers tijdens hun vlucht in Jezus-Eik crashten met de wagen, carjackten ze een wagen. De buit in Overijse bedroeg 700 euro en twee gsm’s. Van de daders ontbreekt elk spoor. Politie en parket onderzoeken beide zaken. Of er ook verbanden tussen beide zaken gezocht worden is niet duidelijk.

Foto: Google Maps