Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Studie naar heraanleg Ninoofsesteenweg

Studie naar heraanleg Ninoofsesteenweg

Vlaanderen trekt dit jaar 361.000 euro uit om een mogelijke heraanleg van de Ninoofsesteenweg op het grondgebied van Pepingen te onderzoeken. Naast de heraanleg van wegdek en fietspaden wodt er ook werk gemaakt van een gescheiden rioleringsstelsel. Op een startdatum van de heraanleg zal het wel nog even wachten zijn.

Enkele jaren geleden ging de Ninoofsesteenweg in Pepingen anderhalf jaar dicht voor een volledige make-over. Het ging toen om het deel van de steenweg dat doorheen het dorpscentrum liep. De komende jaren lijkt Agentschap Wegen en Verkeer het deel richting Halle én richting Gooik te willen aanpakken. Het Agentschap heeft samen met Aquafin en Fluvius een overeenkomst afgesloten om de heraanleg van de steenweg te onderzoeken.

"Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een studieopdracht naar de herinrichting van de Ninoofsesteenweg. We willen er veilige fietspaden aanleggen, de weg volledig herinrichten en ondergronds een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Zo worden afval- en regenwater apart afgevoerd", aldus het Agentschap.

Er zal waarschijnlijk eerst gewerkt worden aan het deel richting Gooik omwille van de riolering. Een concrete datum voor de werken is er evenwel nog niet. Daarvoor is het wachten op de goedkeuring van de nodige budgetten.