img_2025.jpg

Tentoonstelling Urbanus in Stripmuseum

din 11 dec 2018

Vanaf vandaag loopt in het Stripmuseum in Brussel een tentoonstelling over de strips van Urbanus en tekenaar Willy Linthout. De stripreeks rond de bekende komiek uit Tollembeek is intussen al meer dan 35 jaar oud. 

'Het fritkotmysterie'. Zo luidt de titel van de eerste Urbanus-strip die de komiek in 1982 samen met tekenaar en auteur Willy Linthout op de markt bracht. Intussen zijn er al meer dan 170 albums verschenen. 

De tentoonsteling in het Stripmuseum biedt een mooi overzicht van meer dan 35 jaar Urbanus in stripvorm. Volgens curator Kurt Morissens is een bezoek meer dan de moeite waard. "Het gaat tenslotte om een atypische familiestrip. Een stripreeks met vulgaire onderwerpen en een lelijke tekenstijl, maar wel om je dood te lachen, een echt cultfenomeen. Een wonderlijk verschijnsel dat een grondige studie verdient", aldus de curator. 

De tentoonstelling rond de Urbanusstrips loopt vanaf vandaag tot 26 mei 2019 in het Stripmuseum, Zandstraat 20 in Brussel. Dagelijks open van 10 tot 18 u.