Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trajectcontrole tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee

Trajectcontrole tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee

Er komt vanaf volgend jaar trajectcontrole op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts beslist. Er gebeuren nu te veel ongevallen op dat stuk autosnelweg. 

Risicogevoelig tracé

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers zit opnieuw in de lift en daar wil minister van Mobiliteit Ben Weyts verandering in brengen. Hij maakt 365.000 euro vrij voor trajectcontrole op twee erg risicogevoelige stukken autosnelweg. Dat is onder andere het geval op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee. Op dat stuk autosnelweg, ongeveer tien kilometer lang, zal in 2016 trajectcontrole ingevoerd worden.

Trajectcontrole werkt

Weyts is een grote voorstander van trajectcontrole. Waar flitspalen enkel je snelheid op één bepaald punt meten, houdt trajectcontrole rekening met je gemiddelde snelheid over een traject. Het heeft dus geen zin om bruusk af te remmen, wat veel bestuurders wel doen bij flitspalen. De resultaten van het eerste project in Vlaanderen, tussen Erpe-Mere en Wetteren, zijn verbluffend. Sinds de invoering van het systeem is het aantal ongevallen er met 43 procent gedaald en is er geen enkele dodelijk ongeval meer gebeurd.