trucker_halle.jpg

Trucker dodelijk ongeval in Halle opgepakt

woe 17 dec 2014

De trucker uit Andenne die vorige week een vrouw doodreed in het centrum van Halle is opgepakt. Hij hield zich schuil in de kelder van de woning van zijn vriendin.  Dat meldt het parket.

Het slachtoffer, een 71-jarige vrouw uit Halle, werd ter hoogte van de Ninoofsesteenweg en de Demaeghtlaan aangereden door een vrachtwagen. De vrouw werd 700 meter meegesleurd door de vrachtwagen en belandde uiteindelijk op het wegdek. Een getuige die achter de vrachtwagen reed belde de hulpdiensten. Ondanks het feit dat getuigen de vrachtwagenchauffeur erop wezen dat er zich iets had voorgedaan, reed hij gewoon verder. De politie van Halle kon de vrachtwagen later traceren in de omgeving van Gembloux. Maar de chauffeur, die een levenslang rijverbod had, was spoorloos.

De politie kende wel de identiteit van de 51-jarige chauffeur. Aan de hand van zijn telefoonverkeer slaagde het BIPT erin de man te lokaliseren. De politie heeft de man gisteren om 20u opgepakt in een woning van zijn vriendin in Andenne. Daar had hij zich verstopt in de kelder. Intussen verscheen de chauffeur voor de onderzoeksrechter. Die heeft zijn aanhouding bevestigd.