brand_vilvoorde.jpg

Uitslaande woningbrand in Vilvoorde

maa 11 okt 2021

In Vilvoorde is vanochtend brand uitgebroken in een rijwoning aan de Hendrik I Lei. De straat is momenteel in beide richtingen afgesloten. De schade aan de woning is groot, maar de brandweer kon aanpalende woningen vrijwaren.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen door het dak. De hulpdiensten hadden het vuur vrij snel onder controle, maar konden niet verhinderen dat het dak grotendeels in vlammen opging. Vermoedelijk zal de woning onbewoonbaar worden verklaard gezien de schade. De aanpalende woningen lijken wel gevrijwaard te zijn. Bij de brand kwam mogelijk wel asbest vrij. Leerlingen van de achterliggende school moeten binnenblijven tot er meer duidelijkheid is. De kans bestaat dat de straat volledig gereinigd zal moeten worden.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er twee bewoners aanwezig. Zij konden op eigen kracht naar buiten vluchten. Één van hen moest wel naar het ziekenhuis worden gebracht voor een medische controle. Hoe de brand precies ontstond, moet nog worden uitgeklaard. De Hendrik I-lei is helemaal afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer ter plaatse wordt omgeleid.