Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uittip: hoppluk in Steenhuffel

Uittip: hoppluk in Steenhuffel

Wie nog op zoek is naar een weekendactiviteit onder een stralende zomerzon kan zondag naar domein Diepensteyn in Steenhuffel. Daar wordt nu al alles in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse hoppluk.

Sinds 2011 heeft Brouwerij Palm een eigen hopveld op domein Diepensteyn. De hop aan zo’n drieduizend ranken wordt dit weekend geoogst. Dat gebeurt met de hand en wie wil mag komen helpen. “Zondag worden de hopranken geknipt en bij de plukkers gebracht,” aldus Peter Buelens van Palm. “De belletjes worden dan mooi gescheiden van de bladeren, want het zijn de hopbelletjes die we nodig hebben om bier te brouwen.”

750 vrijwilligers schreven zich in voor de hoppluk. Zondag zullen ze de hop plukken, een paar weken later mogen ze het eindresultaat proeven. De hop wordt door microbrouwerij De Hoorn meteen verwerkt tot bier. Ook niet-plukkers zijn zondag welkom. Op het domein is er onder meer een foodtruckfestival en zijn de Brabantse trekpaarden van Stoeterij Diepensteyn te bewonderen. Ook de brouwzalen van Palm worden open gesteld. Hoogtepunt van de dag zijn de jaarlijkse Highland Games. Dat allemaal overgoten met muziek van een aantal coverbands.

Alle informatie vind je hier. www.hoppluk.be