Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uplace hard voor stad Vilvoorde: "Bonte is zélf verantwoordelijk voor de stilstand in zijn regio"

Uplace hard voor stad Vilvoorde: "Bonte is zélf verantwoordelijk voor de stilstand in zijn regio"

Uplace is niet te spreken over de procedure die Vilvoorde opstart om de vergunning die de projectontwikkelaar kreeg voor het Broeklin-project ongedaan te maken. "Beter dan dit kan een project echt niet worden voor de regio. Vilvoorde verkiest stilstand, werkloosheid en armoede boven vooruitgang en welvaart", zegt CEO Jan Van Lancker.

Uplace betreurt dat het in Vlaanderen zo goed als onmogelijk geworden is om grote maatschappelijke projecten te realiseren. “Wat verwacht Vilvoorde nog?” vraagt CEO Jan Van Lancker zich diep teleurgesteld af. “Een project dat onvoorwaardelijk kiest voor een circulaire economie, 3.200 jobs oplevert, fossiele brandstoffen bant, vijf hectare zonnepanelen en een groot park voorziet en een noodzakelijke hefboom vormt voor milieuvriendelijke vervoersmodi."

Uplace beschuldigt de stad Vilvoorde van ondemocratisch en onverantwoord bestuur. "Ondanks het veelvuldige overleg met allerlei stakeholders, de talrijke aanpassingen van de plannen, positieve adviezen van alle bestuurlijke administraties en het grote draagvlak, kan één tegenstander elk project quasi kosteloos in de kiem smoren zonder zich daar ook maar enigszins voor te moeten verantwoorden", aldus Van Lancker.