vaccinatie_85plussers.jpeg

Vaccinatiecentra staan voor drukste weken

maa 31 mei 2021

De vaccinatiecentra in onze regio staan voor enkele drukke weken. De komende maand wordt namelijk gestart met de vaccinatie van de brede bevolking. In Vlaanderen alleen worden er in juni meer dan 2,5 miljoen vaccins toegediend. In Halle-Vilvoorde kreeg intussen bijna de helft van de volwassen bevolking al een eerste prik.

Volgende weken worden de meest intense van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen. Vanaf vandaag is namelijk de brede bevolking aan de beurt.  “Er worden extra vaccins geleverd en we schakelen dan opnieuw een versnelling hoger”, vertelt voorzitter Armand Hermans van de Eerstelijnszone Grimbergen. “Op die manier kunnen ook jongere mensen uitkijken naar een vrijer leven. Daarom onze oproep: kom langs als je uitgenodigd wordt. Zeker ook voor je tweede vaccin. Pas dan ben je echt goed beschermd.”

Heel wat vaccinatiecentra zullen de komende weken op volle toeren draaien. Intussen heeft 49,2% van de volwassen bevolking in Halle-Vilvoorde een eerste vaccin gekregen. Al zijn er wel grote onderlinge verschillen tussen de gemeenten. Gooik staat helemaal bovenaan de lijst. Daar heeft 58,1% van de 18-plussers al een vaccin gekregen. Helemaal onderaan vinden we Machelen met 39,7%.