Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vakbonden en directie zonder akkoord uit elkaar: "Postbodes staken woensdag voort"

 

Vakbonden en directie zonder akkoord uit elkaar: "Postbodes staken woensdag voort"

De postbodes aan het sorteercentrum van bpost in Huizingen zijn voor de tweede dag op rij niet aan de slag gegaan. Ze klagen er de hoge werkdruk aan. Vakbonden en directie bereikten vandaag geen akkoord, waardoor er ook woensdag wordt gestaakt.

Gisterochtend legden driekwart van de postbodes van het sorteercentrum in Huizingen spontaan werk neer. Vandaag staken ze voort. “Vanochtend hebben zo goed als alle postbodes beslist om niet aan de slag te gaan. Er zijn ook bijna geen kranten verdeeld", zegt Rudi Arnalsteen van de socialistische vakbond. "Ook morgen zullen ze niet aan de slag gaan. Het voorstel van de directie dat momenteel op tafel ligt is niet voldoende."

De directie gaat akkoord met tien tijdelijke extra werkkrachten, maar dat zien de postbodes niet zitten. Zij willen structurele oplossingen. "De directie wil ook een aantal zaken eerst bestuderen, maar dat gaat heel wat tijd in beslag nemen. Terwijl de hoge werkdruk meteen moet aangepakt worden. De postbodes willen oplossingen op korte termijn. Morgen zetten we het overleg voort", aldus Arnalsteen.

De postbodes staken al twee dagen omdat ze de werkdruk te hoog vinden. Sinds de verhuizing naar het nieuwe sorteercentrum in Huizingen moeten de postbodes niet alleen brieven, maar ook pakjes – waarvan het aantal alsmaar toeneemt - en aangetekende zendingen rondbrengen. Door de staking zal de postbedeling in tal van gemeenten in het Pajottenland en de Zennevallei ook woensdag heel wat hinder ondervinden.